Personalizovane tapete – novi trend u opremanju stambenog i poslovnog prostora

Podelite sa prijateljima

Tapete su vrsta materijala koji se koristi za pokrivanje i ukrašavanje unutrašnjih zidova kuća, kancelarija, kafića, muzeja, javnih objekata i predstavljaju vrlo važan aspekt unutrašnje dekoracije. Danas, mnogi stambeni i komercijalni prostori koriste tapete u velikoj meri, jer su jednostavne za postavljanje, održavanje i izgledaju odlično. Tapete, kao i sve ostale zidne obloge daju atraktivnu definiciju zidovima i predstavljaju bezvremenski ukrasni predmet koji premašuje starosne i kulturne barijere.
Kada govorimo o standardnim tapetama, one se obično prodaju u rolnama, određenih širina, 45, 60 ili 90 cm i postavljaju se na zidove uglavnom vertikalno, ponekad i horizontalno, uz određeni broj ponavljanja kako bi se popunila zidna površina. Postoji veoma velik broj varijacija u pogledu boja, dezena, tekstura i materijala.
Razvojem štamparskih i digitalnih tehnologija, tapete danas nude neograničen broj kreativnih rešenja. Bilo da govorimo o dečijoj ili dnevnoj sobi, kancelariji ili hodniku, tapet svakako može biti primaran detalj u enterijeru. One mogu biti prilagođene i urađene prema svakom prostoru i potrebi korisnika, takoreći mogu biti personalizo-vane. Takva tapeta podrazumeva da možete sami odabrati sliku koju želite da odštampate, bilo da se radi o junaku iz crtanog filma, prelepom planinskom pejzažu, omiljenom glumcu ili možda nekoj geometrijskoj šari koja vam se dopada, izrađenoj u tačnoj dimenziji Vašeg zida.
U saradnji sa Ultraplanetom do sada smo ovakvim tapetama opremili zaista veliki broj kancelarija, restorana, kafića i drugih poslovnih prostora.
Glavna komparativna prednost upotrebe ove vrste tapeta je izbor potpuno unikatnog motiva, brza produkcija i instalacija u svega nekoliko dana. Takođe, u odnosu na klasične tapete, personalizovane tapete možete menjati bez potrebe kasnijeg angažovanja molera, jer se lako uklanjanju i brzo menjaju, što ima posebnu važnost prilikom aplikacije u poslovnim prostorima. Naravno, tu je i element upravljanja troškovima, jer ovim pristupom smanjujete potrebu za izvođenjem grubih radova u objektu (posle ovih tapeta nema gletovanja, krečenja, nereda) i sve se završava u nekoliko sati bukvalno. Današnja primena tapeta se svodi na naglašavanje jednog zida u prostoriji ili možda nekog stuba ili niše u zidu, a za male prostore ili specifične zahteve uvek su tu stikeri kao dobro rešenje za kvalitetnu motivacionu poruku, logo ili siluetu. Zato, kada razmišljate o dekoraciji prostora, ispratite trendove, iznenadiće Vas šta je sve moguće sa malo novca i dobre volje.

Korisni linkovi

Podelite sa prijateljima