Istine i zablude o autografici (2/2)

Prvi deo teksta koji sam pre nekog vremena napisao na ovu temu, odnosio se na neke osnovne stvari koje je dobro znati prilikom odabira izvođača i materijala za brendiranje vozila, a ovde ću naglasak staviti na još neke praktične detalje koje manje-više uglavnom svi znaju, ali ih često zaborave, pa ću ja samo podsetiti.

1. Održavanje vozila sa autografikom

UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 2

Kada ugovarate brendiranje vozila, vrlo je korisno setiti se na vreme kako ćete prati vozila. Zašto? Vozila brendirana štampanim premium cast folijama su najčešće dodatno površinski zaštićena slojem laka, odn. tečnog laminata, kojim se grafika štiti od sitnih ogrebotina i uticaja UV zraka na pigmente štampe. Ovako brendirana vozila se peru ISKLJUČIVO bezkontaktno (tzv. “wap-om”), pod pritiskom do 80 bara, sa razdaljine od najmanje 50cm, izbegavajući udar mlazom “puške” za pranje u ivicu folije. Vozila se nakon pranja ne premazuju nikakvim hemijskim sredstvima, a veoma je važno da se 24h neposredno nakon brendiranja ne peru. Ovako se uglavnom brendiraju putnička i laka dostavna vozila.

UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 5

Vozila koja se moraju prati pod “četkama” moraju imati sloj providne folije preko štampe, odn. grafika mora biti hladno laminirana. Time se postiže efekat da providna folija praktično trpi mehaničke uticaje, umesto da to čini štampana folija. Naravno, to ne znači da ovako brendiranim vozilima možete da pristupate kako poželite prilikom pranja, već samo da su znatno otpornija na atmosferske uticaje i sitne ogrebotine kojima vozilo zna da bude izloženo tokom eksploatacije, npr. uticaj lišća drveća na grafiku – ali lišća, ne granja, ili prilikom pranja – uticaj automatske perionice a ne ribaće četke 🙂

Ukoliko vozila sa lakiranom grafikom izložite redovnom kontaktnom pranju pod četkama, posle nekog vremena će se na grafici pojaviti sitne ogrebotine koje će delovati kao da je štampa izbledela. Ali nije, i pogledom izbliza će se to jasno videti, jer kontaktno pranje oštećuje i ostale delove vozila (farove, branike, metalne površine).

2. Garancija

UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 6

Kada razgovarate sa bilo kojim štamparom/firmopiscem, rutinski ćete dobiti odgovor da daju garanciju 2-3 godine. Neki su čak tako komotni da kažu da će na štampanu autografiku dati 5 godina garancije, što realno nije moguće sa tehnologijom koja se sada u svetu koristi. Masovno se igra na kartu da će se to zaboraviti, jer niko ne vodi računa o tačnom trenutku brendiranja vozila, niti evidenciju oko garancija, uslova itd.

Međutim, realno je da će ponekad i biti reklamacija. I kod Mercedesa se dešava. Pitanje je samo kako će se izvođač odnositi tokom garancije ili posle nje, da li će uvažiti reklamaciju, koliko će brzo reagovati i slično. Dakle, prilikom ugovaranja, razmišljajte i o ovome, jer je jako važno da imate odgovornog sagovornika po svim pitanjima.

Realan garantni rok za štampanu premium cast autografiku je 3 godine, a očekivani rok trajanja je 3-5 godine. Sve preko toga prosto nije realno i nije istinito.

3. Lokacija i uslovi brendiranja vozila

UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 51

Idealan slučaj je kada se grafika postavlja u tehnički idealnim uslovima: temperatura 15-20C, zatvoreni prostor bez prašine i vetra, suv, dobro osvetljen sa dovoljno prostora za neometan pristup vozilu. To se uglavnom nalazi u garažama štampara/firmopisca. Međutim, u praksi, često izvođači rade na terenu, na lokaciji kupca i to umeju da budu teške muke. Kada se pristupa ovakvom zahtevu, kupci moraju da znaju da to nije čist hir izvođača, već da su takvi uslovi imperativ kako bi dobili ono što su platili ili tek treba da plate.

Prašnjava garaža/hala, protok vozila ili ljudi u njoj ili ne daj Bože neki grubi radovi u njoj sigurno će doneti pojavu “bubuljica” ispod folije, jer se prašina lepi sa zadnje strane folije prilikom aplikacije na vozilo. Suviše niska ili visoka temperatura remeti radna svojstva folije i prilikom postavke grafike će doći do pucanja folije (ako je suviše hladno) odn. to preteranog istegnuća do deformacije (ako je suviše toplo). Rad u mraku ne moram ni da objašnjavam 🙂UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 14

Ukoliko želite da se grafika postavlja u Vašem prostoru, veoma je važno da obezbedite prostor koji odgovara ovim zahtevima i sigurno ćete izbeći sve moguće probleme koje nekvalitetna postavka donosi i gubici u vremenu i novcu koji sa time idu. Ako ništa drugo, uvek Vam je jeftinije iznajmiti kvalitetnu garažu u svom gradu, nego voziti više vozila (i plaćati više ljudi) da ta vozila odvezu na brendiranje i kasnije vrate.

UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 4

5. Rezime

Rezime se nekako nameće sam – bez obzira ko će raditi ovaj posao za Vas, veoma je korisno da pronađete izvođača koji je zainteresovan da Vam bude partner. Zašto? Pa zato što je veoma važno da Vas na početku dobro posavetuje, da razume Vaše zahteve i ciljeve, a potom sa dizajnerima zajednički radi na razvoju dizajnerskih i tehničkih rešenja.

UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 49

Spona između razvoja, dizajna i realizacije je veoma važna kako biste dobili kvalitetno, efektno i dugoročno rešenje za brendiranje vozila. U nastavku lanca sledi vreme realizacije gde izvođač mora da poštuje Vaše vreme i novac svakako, te da realizacija postavke grafike ne postane sama sebi cilj, već da se izvede tako da što manje remeti dinamiku upotrebe vozila, koja svakako Vama zarađuju novac samo kada se kreću, a malo je štampara/firmopisaca koji ozbiljno razumeju ovu problematiku.

UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 28

Nadam se da sam donekle otvorio neke teme i razjasnio neke istine i zablude oko autografike, makar za početak. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja na ovu temu, slobodno mi se javite bez ustručavanja.

UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 58

Sa druge strane, ukoliko imate bilo kakvih upita komercijalne vrste vezano za brendiranje vozila, kontakti Ultraplaneta su Vam svakako na raspolaganju:

Prodaja: Marko Adžić, 060 530 3513, marko.adzic@ultra-planet.com

Dizajn i razvoj kreativnih rešenja: Studio Di Mano, Nikola Vasić, 060 460 3401, nikola.vasic@dimano.rs

I naravno, moj kontakt Vam je uvek na raspolaganju: Igor Vorgić, igor.vorgic@ultra-planet.com

UltraPlanet Brendiranje vozila autografika 11

Autor teksta: Igor Vorgić / Fotografije: Ultraplanet d.o.o. / Realizacija grafike: Ultraplanet d.o.o. / Grafička rešenja na vozilima: Studio Di Mano d.o.o. i agencije klijenata koji su angažovali svoje saradnike na dizajnu.