Autografika kao kontinuirani servis

Podelite sa prijateljima

Brendiranje vozila ili autografika za nas nije jednokratni proces štampe i aplikacije nalepnica, već kontinuiran servis za praćenje izgleda komercijalnih vozila tokom čitavog veka eksploatacije. U tom smislu,naš pristup je zaista dosta drugačiji od onoga kako se to u Srbiji obično radi, te upravo zbog toga veliki broj flotnih kupaca vidi ovo kao zaista važan segment u brendiranju kamiona, automobila i autobusa.

Proces započinjemo proverom specifikacije vozila jer se često desi da u dokumentaciji postoji greška – netačne dimenzije, neucrtana vrata na komori kamiona ili prikolice, pogrešna oznaka modela kombi vozila itd. Takođe, dešava se da je vozilo imalo neku havariju te nije popravljeno adekvatno pa je jako važno da se to ispravi pre postavke grafike, jer se folije postavljaju na isključivo „zdravu“ površinu. Mi izlazimo na teren bez obzira gde se u Srbiji nalazi baza vozila.

Razvoj grafičkog rešenja ili prilagođavanje rešenja dobijenog od strane klijenta je nešto što je standard kod svakog izvođača, pa se na tome ne bih zadržavao puno. Produkcija grafike je u Ultraplanetu standardizovana na isključivo cast auto folije koje se nakon štampe i rezanja dodatno štite slojem laminacije (putnička i kombi vozila tečnom laminacijom, a teretna hladnom laminacijom – dodatnim slojem providne zaštitne folije) radi zaštite od UV zraka i manjih mehaničkih oštećenja. Aplikaciju grafike radimo u našoj radionici ili garaži klijenta, a neretko izvodimo brendiranja i u salonima dilera vozila, kako bismo uštedeli vreme potrebno da se vozila registruju. Kod većine je ovde kraj priče. Kod nas je početak.

Kako početak? Pa lepo 🙂 Ultraplanet servis podrazumeva vođenje online baze za svakog klijenta, unazad već 10 godina. Svakom našem flotnom kupcu dodeljujemo pristup, tako da u svakom trenutku ovlašćeno lice klijenta može da pristupi našem serveru 24/7 i pregleda dimenzije, specifikacije, rešenje i fotografije vozila pre i posle brendiranja. U tom smislu, naša usluga zaista donosi jedan potpuno transparentan pristup gde svako zna šta plaća, kada plaća i koliko plaća. Kada je urađen posao i do kada traje garancija. Bez sakrivanja ili izbegavanja. Jer se varaju ljudi misleći da kada kupuju proizvod ili uslugu od nekog velikog brenda da reklamacija neće biti – uvek će biti, samo je pitanje kako će se prema toj reklamaciji odnositi. I tu je upravo razlika.

Rezultat ovakvog pristupa je mogućnost kvalitetnog planiranja troškova od strane kupca, naše brze intervencije kada dođe do havarijskih oštećenja jer znamo tačno na kom vozilu smo šta radili, bez potrebe za razmenom gomile mailova ili telefonskih poziva sa klijentom ili vozačem. Na ovaj način klijenti zaista dobijaju prave 3 godine garancije na autografiku i fakturu koja je uvek u dinar tačna sa prvobitno ponudom, bez dodatnih iznenađenja.

Igor Vorgić, osnivač i direktor Ultraplanet d.o.o., Novembar 2020.

Podelite sa prijateljima